Свинско месо с кокали / език, бузи, каквото пожелаете/
1 свински джолан с кожата
сол и черен пипер на вкус
бахар
дафинов лист
За домашната саздърма може да използвате месо по избор /телешко,шилешко,овче,козе,/,
но е важно да се вари с кокали и стави, които са източник на желатин.
Добавих подправките - сол, черен пипер, бахар на зърна и дафинов лист.
Сложих местото да се вари в тенджера под налягане, когато започна да съска, варя от 1ч. до 1:30ч.
/Ако варите в обикновена тенджера, отнема около 2 часа, като постоянно се отпенва.
Месото трябва да е покрито с вода през цялото време./
Щом е готово, месото се вади и се накъсва на по-дребно.
Ако има нужда се доовкусява със сол, прибавят се 10бр. дафинови листа и черен пипер на зърна и с една лъжичка долях, малко от бульона, като се стараех да загреба от горният пласт, където е мазнината.
Напълних отрязаното отгоре пластмасово от 2л. шише, като силно притисках месото, за да няма места с въздух.
Оставих в хладилника за една нощ, за да се стегне.
Нарязах я на парчета, вакуумирах всяко и прибрах във фризера.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар