Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 10 ноември 2022 г.

✨ Домашна свинска саздърма ✨

ПРОДУКТИ 
 Свинско месо с кокали / език, бузи, каквото пожелаете/ 
1 свински джолан с кожата 
сол и черен пипер на вкус 
бахар
 дафинов лист 

 За домашната саздърма може да използвате месо по избор /телешко,шилешко,овче,козе,/, но е важно да се вари с кокали и стави, които са източник на желатин. 
Добавих подправките - сол, черен пипер, бахар на зърна и дафинов лист. 
Сложих местото да се вари в тенджера под налягане, когато започна да съска, варя от 1ч. до 1:30ч. /Ако варите в обикновена тенджера, отнема около 2 часа, като постоянно се отпенва. 
 Месото трябва да е покрито с вода през цялото време.
 Щом е готово, месото се вади и се накъсва на по-дребно. 
 Ако има нужда се доовкусява със сол, прибавят се 10бр. дафинови листа и черен пипер на зърна и с една лъжичка долях, малко от бульона, като се стараех да загреба от горният пласт, където е мазнината. 
Напълних отрязаното отгоре пластмасово от 2л. шише, като силно притисках месото, за да няма места с въздух.
Оставих в хладилника за една нощ, за да се стегне. 
Нарязах я на парчета, вакуумирах всяко и прибрах във фризера.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар