1/2 ч.ч. олио,
1 ч.ч брашно
3-4 яйца.
Предлагам ви два крема които са ни любими за еклери. Водата завира заедно с мазнината.
Сложих всичкото брашно и бърках докато стане на топка.
Оставих малко да изстине и сложих яйцата, едно по едно и бърках, докато тестото ги поеме.
Със шприц /или с лъжичка/оформих еклерите в тавата на фурната,върху която сложих, хартия за печене.
Фурната включих на 190 градуса, пекох ги около 30 мин.
Крема е по желание.
Яйчен крема
3бр. - жълтъка
1ч.ч.- захар
750 мл.- прясно мляко
2бр.- ванилии
3 с.л.- брашно
Към заврялото със захарта мляко, добавих:
- размитото с малко мляко, брашното + жълтъците и ванилията да се получи, кашичка.
Непрекъснато се бърка до сгъстяване на крема.
Ванилов крем
500мл.- прясно мляко
5 с.л.- брашно
8 с.л.- захар
50 гр.- масло
3бр.- ванилии
1/2 ч.ч.- вода
Към заврялото със захарта мляко добавих размитото с 1/2 ч.ч.- вода , брашно, при непрекъснато бъркане докато се сгъсти крема.
Сложих и маслото като обърках хубаво.
Накрая добавих ванилиите.
Разрязах през средата всеки еклер и с помощта на лъжичка напълних с крем и съединих двете части да се залепят.
Може да не се разрязват, а да се напълнят със шприц .
Еклерите поръсих с пудра захар или се потапят в разтопен, шоколад.
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар