Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 11 ноември 2022 г.

✨ Лесни еклери ✨

1 ч.ч вода, 
 1/2 ч.ч. олио, 
 1 ч.ч брашно  
 3-4 яйца. 

 
 Водата завира заедно с мазнината.
 Сложих всичкото брашно и бърках докато стане на топка. 
 Оставих малко да изстине и сложих яйцата, едно по едно и бърках, докато тестото ги поеме.
Със шприц /или с лъжичка/оформих еклерите в тавата на фурната,върху която сложих, хартия за печене.
 Фурната включих на 190 градуса, пекох ги около 30 мин. 



 Крема е по желание.
Предлагам ви два крема които са ни любими за еклери. 

Яйчен крема 
3бр. - жълтъка 
1ч.ч.- захар 
750 мл.- прясно мляко 
2бр.- ванилии 
3 с.л.- брашно 

Към заврялото със захарта мляко, добавих:
 - размитото с малко мляко, брашното + жълтъците и ванилията да се получи, кашичка. 
Непрекъснато се бърка до сгъстяване на крема. 

 Ванилов крем 
500мл.- прясно мляко 
5 с.л.- брашно 
8 с.л.- захар 
50 гр.- масло 
3бр.- ванилии 

1/2 ч.ч.- вода 

 Към заврялото със захарта мляко добавих размитото с  1/2 ч.ч.- вода , брашно, при непрекъснато бъркане докато се сгъсти крема. 
 Сложих и маслото като обърках хубаво. 
 Накрая добавих ванилиите. 

Разрязах през средата всеки еклер и с помощта на лъжичка напълних с крем и съединих двете части да се залепят. 
 Може да не се разрязват, а да се напълнят със шприц .
Еклерите поръсих с пудра захар или се потапят в разтопен, шоколад.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар