Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 23 март 2023 г.

Арпа със сирена и пилешки гърди 🍛☆

Продукти: 
500гр- арпа 
1 парче- пилешки гърди 
 500мл.- прясно мляко 
200гр.-топено сирене /Аз използвах Pilos - гауда/ 
100гр.- кашкавал 
 50гр.- масло  
брашно за овалване на месото 
черен пипер 
сол 

 Приготвяне: 
Сварих арпата в подсолена вода. 
Изсипах в гевгир и измих на студена вода да се махне нишестето. 
Изсипах в тавичката в която ще се запече. 
Месото нарязах на ситни кубчета и овалях във брашно. 
В тенджерка със маслото, изпържих за малко гърдите. 
Сипах тогава прясното мляко и топеното сирене. 
Бърках докато се разтопи сиренето и стане хомогенна смес, като прибавих и много малко сол и чер пипер. 
Изсипах сместа в тавичката при ,арпата и хубаво разбърках. 
Отгоре настъргах обилно с кашкавал. 
Запекох във фурната на 220градуса до готовност. 

Уникално вкусно и бързо ястие, горещо препоръчвам!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар