500гр- арпа
1 парче- пилешки гърди
500мл.- прясно мляко
200гр.-топено сирене /Аз използвах Pilos - гауда/
100гр.- кашкавал
50гр.- масло
брашно за овалване на месото
черен пипер
сол
Приготвяне:
Сварих арпата в подсолена вода.
Изсипах в гевгир и измих на студена вода да се махне нишестето.
Изсипах в тавичката в която ще се запече.
Месото нарязах на ситни кубчета и овалях във брашно.
В тенджерка със маслото, изпържих за малко гърдите.
Сипах тогава прясното мляко и топеното сирене.
Бърках докато се разтопи сиренето и стане хомогенна смес, като прибавих и много малко сол и чер пипер.
Изсипах сместа в тавичката при ,арпата и хубаво разбърках.
Отгоре настъргах обилно с кашкавал.
Запекох във фурната на 220градуса до готовност.
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар