Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 24 март 2023 г.

Пица 🍕☆



 Аз я замесих в купата на Таперуер- , защото месенето в нея е за 5 мин., втасването в същата купа отнема  15 мин. и тестото е готово. 
Ако  искате само една пица да си направите ,другото тесто си го съхранете с купата в хладилника и на другият ден може да си направите мекичик, питки, пърленки, солени кифлички  и още много неща за които се сещате.

В момента купите са на промоция  и може да си ги поръчате 
                                    ТУК


Помощници ми бяха и бъркалката на Таперуер


Също така и четката на Таперуер 


В     групата    може да разгледате и други оферти които съм сигурна ,че ще Ви допаднат и може да си поръчате!


Ето и рецептата за 2 големи тави със купа или без купа, както ви е удобно, така замесете.

 Продукти за тестото 
 500 гр.- брашно 
20 гр.- мая - 1/2 кубче (аз сложих в брашното 7гр суха на д-р.Йоткер) 
1 ч.ч.- прясно мляко (мляко сложих-250мл) 
2 -яйца 
8 с.л.- олио 
Аз сложих и солчица две щипки в тестото 

 За отгоре аз сложих: 
доматено пюре 
салам, 
маслини, 
пушено сирене 
кашкавал 

 Приготвяне 
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. 
Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се малко, поставя се в намазнена тава и се раздърпва в кръг.
Вие можете да си сложите отгоре каквото искате и харесвате.
Аз сложих: Намазах с доматен сок, салам,пушено сирене,маслини,кашкавал.
Пече се на силна фурна 250-300'С за 10 мин. 
Не е нужно да втасва, нито да се разточва. 
Количеството става за 2 тави.
Ако искате само една тава да си направите другото тесто си го сложете в плик в хладилника или в купа с капак. 
Аз направих само една тава и на другата сутрин направих Карталачета много вкусни, станаха.



 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар