;Дебели краставици
1ч.ч. /ч.ч. 250мл./ - ориз
2бр.- кромид лук на ситно
1бр.- настърган домат /може и от консерва/
1бр.-настърган морков на най ситното
олио
сол ,
чер пипер,
червен пипер
джоджен
ПРИГОТВЯНЕ
Краставиците разрязах на парчета.
Пънчетата издълбах отвътре, да стане хубав отвор, като се старая да не пробивам дъното, на пънчето.
Може и надълго като лодка да се нарежат и издълбаят.
Кромида се нарязва на ситно моркова се настъргва и се задушават в олио .
Добавих измитият ориз да се остъкли в мазнината.
Следва червеният пипер и домата и вода 1ч.ч..
Изчаках ориза да се посвари.
Накрая подправките и махаме от огъня ...
Като напълних всички краставици,сложих по едно капаче отгоре, сипах олио върху тях и вода 1 пръст на дъното на тавичката.
Във фурната и печем от както заври , около 30 мин. и тогава отвих и запекох.
Сервирах с ✨ Чеснов сос ✨
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар