Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 2 март 2023 г.

Гнезда от тиквички и много вкусна салата от тиквички ✨☆

АКО ИСКАТЕ ДА ВПЕЧАТЛИТЕ, гостите си това е начин да поднесете нещо красиво и вкусно.

                                                    ГНЕЗДА ОТ ТИКВИЧКИ
ПРОДУКТИ
2бр -тиквички /настъргани с кората/ 
белтъци 
магданоз ,
чер пипер , 
 още: 
брой жълтъка на яйца, 
колкото са и гнездата 
масло 

 ПРИГОТВЯНЕ: 
Тиквичките се измиват хубаво, без да се белят, настъргах с един невероятен уред 


който придобих тези дни и вече използвам него за стържене, а не ренде. 
Вие ако нямате такъв уред си ги настържете на ренде.
Яйцата разделих на жълтъци и белтъци, като се постарах жълтъците да са цели,като ги оставих в половинките на черупките. 
Осолих ги и обърках хубаво за да пуснат водата си в гевгира и оставих 20мин. хубаво да се изцедят. 
Гевгира и той е на Таперуеър
Тогава ги изстисках с ръце, колкото се може по сухи да са. 
Прибавих другите продукти обърках и потопих в разбитият белтък . 
Намазах мъфин формите с масло. 
С пръсти късам от спиралите и оформих в мъфин формичките, като леко в средата направих вдлъбнатина да стане като гнездо. 
 Пекох на 180 градуса за 15мин. 
Тогава извадих от фурната и внимателно сложих във всяко гнездо по един жълтък. 
Посолих отгоре. 
Запекох за 5 мин. да остане жълтъка леко суров отвътре. 
Поднесете за гарнитура или за основно, топло или студено, вие решавате.
                                               

                                                 САЛАТА ОТ ТИКВИЧКИ
ПРОДУКТИ: 
500 гр.- пресни крехки тиквички 
0.5 ч.л.- сол ( или на вкус) 
100 мл.- зехтин (в краен случай – олио) 
3 с.л.- винен оцет 
2 с.л.- мед 
2-3- скилидки чесън ( носи и повече) 
магданоз, 
 копър 
смлян чер пипер 

 ПРИГОТВЯНЕ: 

Тиквичките се измиват хубаво без да се белят, настъргах с един невероятен уред 
който придобих тези дни и вече използвам него за стържене, а не ренде /или ако нямате спиралайзер се нарязват на ивички с помощта на белачка за картофи по цялата дължина./ Посоляват се и се оставят 30-ина минути в гевгир да изтече водата. 
 В това време се приготвя маринатата – в купа се смесват зехтина, меда, оцета, черния пипер, чесъна и ситно нарязаните зелени съставки, хубаво се размесват. 
Изстискват се леко тиквичките, слагат се в маринадата и се разбъркват. 
Купата с тиквичките се оставя в хладилника поне 2 часа, от време на време може да се разбъркват. Аз лично нямам толкова търпение и ги почвам по-рано . 
Невероятно вкусно !
Горещо ви я препоръчвам, салатката.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар