Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 25 март 2023 г.

ПОГАЧА ✨☆

Продукти 
2бр.-яйца 
 1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр. 
 200гр- кисело мляко 
 100гр.-прясно мляко 
 3 с.л.- олио 
 1/2 равна ч.л.- бакпулвер 
 1 ч.л.-сол 
 3 с.л.-захар 
 около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто 

 Приготвяне 
 Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда. 
Всички продукти се изсипват в кладенчето и се омесва средно меко тесто. 
 Тестото ако искате да го правите веднага, оформяте и оставяте да втаса ,после намазвате с отделеният жълтък разбит + малко прясно мляко и олио. /Ако искате да го съхранявате във хладилника, намажете една голяма найлонова торбичка с олио и сложете тестото вътре и завържете торбичката така, че да остане празно място в нея, за да има място когато втаса тестото в хладилника, да не се спука торбата.
Аз омесих и НАПРАВО ОФОРМИХ. 
Оформянето е много просто, разделих на 4 равни части. 
 Всяка разточих на кръг. 
 Едната намазах със олио и сложих другата отгоре ,намазах и нея . 
 Нарязах кръга на триъгълници, навих всеки на кифличка и наредих в тавата по края. 
 Така процедирах и със останалите две парчета, НО кифличките разделях на две и ги обръщах в средата със връхчетата нагоре.
НАПРАВО ОФОРМИХ, покрих с кърпа и оставих да втаса във фурната на 40 градуса. Пекох на 180 градуса до готовност. Когато се изпече, още топла намазах с масло.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook > 
 Също така и в Instagram  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар