2бр.-яйца
1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр.
200гр- кисело мляко
100гр.-прясно мляко
3 с.л.- олио
1/2 равна ч.л.- бакпулвер
1 ч.л.-сол
3 с.л.-захар
около
+,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто
Приготвяне
Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда.
Всички продукти се изсипват в кладенчето и се омесва средно меко тесто.
Тестото ако искате да го правите веднага, оформяте и оставяте да втаса ,после намазвате с отделеният жълтък разбит + малко прясно мляко и олио.
/Ако искате да го съхранявате във хладилника, намажете една голяма найлонова торбичка с олио и сложете тестото вътре и завържете торбичката така, че да остане празно място в нея, за да има място когато втаса тестото в хладилника, да не се спука торбата. /
Аз омесих и НАПРАВО ОФОРМИХ.
Оформянето е много просто, разделих на 4 равни части.
Всяка разточих на кръг.
Едната намазах със олио и сложих другата отгоре ,намазах и нея .
Нарязах кръга на триъгълници, навих всеки на кифличка и наредих в тавата по края.
Така процедирах и със останалите две парчета, НО кифличките разделях на две и ги обръщах в средата със връхчетата нагоре.
НАПРАВО ОФОРМИХ, покрих с кърпа и оставих да втаса във фурната на 40 градуса.
Пекох на 180 градуса до готовност.
Когато се изпече, още топла намазах с масло.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар