Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 29 март 2023 г.

Кекс с топла вода ⋱‿* ☆ ☆

Пристигнаха ми новите придобивки на Таперуер голямата купа, бъркалка и четка.
Затова веднага запретнах ръкави и направих любимото ни кексче с топла вода, за да мога да използвам и трите неща. 
Бъркалката е уникална,четката също, а купата универсална за всичко. 
В нея може да си направите всички тестени неща, без дори да се изцапате. 
 Или да си съхранявате храна в нея, като купата запазва продуктите в нея две седмици без да се развалят.. 
Идва Великден и тази купа ще ми е голям помощник, защото козунаците изискват място за втасване. 
Улеснете се за Великден, направете си подарък и омесете домашни козунаци. 
 Аз правих една малка доза в малката купа и стана много бързо защото втасването на козунака с купата става за минутки и невероятно вкусен. 

Ето тук може да видите рецептата

 Ето от къде може да си поръчате тези продукти. 
В групата на 

Дани, благодаря за прекрасните продукти, които ни предлагаш!

 Продукти за тестото 
Използвайте една и съща, чаена чаша за всички продукти, моята беше 200мл. 
  ЗА ТЕСТОТО 
4 -яйца 
2 ч.ч.- захар 
5с.л.-олио 
1 ч.ч.-гореща вода 
2,1/2 ч.ч- брашно 
1 бакпулвер 
1 ванилия 
1с.л.-какао 

  ЗА КРЕМА 
2 -жълтъка 
1/2 пакетче - меко масло 
1 ч.ч. -пудра захар 
хубаво разбих на крем с миксера 

  ЗА Карамела 
5с.л.-захар карамелизирах и преди да махна от огъня сложих в него парче масло. 

 Приготвяне 

Както подред са описани продуктите, започнах да ги слагам в купата. 
Първо яйцата и захарта разбих до побеляване . 
После прибавих олиото ,разбих + горещата вода (топличка но да не пари), разбих + брашното в което сипах ванилията и бакпулвера и пак хубаво разбих до хомогенна смес.
 
Във дълга форма с отварящ се борд, изсипах 3/4 от сместа,а другата разбих с какаото и я изсипах отгоре само по средата.
 
Внимавайте за формата да бъде по голяма, защото много се надува и да не ви прилее като се пече. Ако имате само малки форми може да отделите от сместа и да направите мъфини от него . 
За това ви предупреждавам слагайте го във съд в който да има място да се надигне достатъчно. Така пекох във фурната на 180 градуса. 
Пробвах с клечка и малко беше недоизпечен и допекох на вентилатор на 170 градуса, до суха клечка. 
Докато се печеше кейка си разбих крема. 
Когато кейка изстина, го извадих от формата и намазах с четката на Таперуер с масленият крем.
Направих и карамела и полях отгоре.
Направите си го, защото е много вкусен .




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар