100 мл.- топла вода 
150 мл- прясно мляко 
1 с.л.- захар 
1/2 ч.л.- сол
1бр.- суха мая 7гр. 
2 - яйца 
200 гр. - брашно 
масло за намазване на катмите 
Маята, солта, захарта се объркват в брашното.
Всичко се разбърква в купа и се оставя да втаса. 
С лъжица се изсипва в не залепващ тиган, леко подмазан с олио.
Пекат се от двете страни.
Като се извадят се мажат с масло.
 Рецептата е на Emi Marinova 
Необходими продукти, голяма доза:
200 мл топла вода 
1 с.л. захар
30 г жива мая 
3 яйца
 300 мл прясно мляко 
100 мл вода
 За активиране на маята 
1 ч.л. сол
 1 ч.л. захар 
450 г брашно
 масло за намазване на катмите
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~






Няма коментари:
Публикуване на коментар