1- яйце
150мл. - леко затоплена, вода
150мл. - прясно мляко, леко затоплено
1ч.л.- сол
1ч.л.- захар
1с.л.- зехтин
1с.л.- оцет
1/2 кубче мая /или 1пакетче-7гр. суха/
+,- около 700-800 гр.- брашно
Приготвяне:
Смесих топличките мляко и вода и сложих маята да се разтвори като непрекъснато бърках.
В кладенче от брашното изсипах ,всички останали продукти и разтворената вече мая.
Ако използвате суха мая, направо я изсипете в брашното.
Замесих средно меко тесто.
Оформих тестото на топка, защото ще го пека във кръгла форма.
Вие оформете според това в какъв съд ще печете, дълъг или кръгъл.
Във формата сложих хартия за печене и тестото.
Завих с кърпа и сложих във фурната на 40 градуса да втасва.
Когато удвои обема си включих на 190 градуса и изпекох хляба до готовност.
Много пухкав и вкусен.
Издържа и си е мек поне 3дни.
Тестото може да използвате за мекици, пърленки и каквото се сетите....
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Фейсбук
Също така и в Инстаграм
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар