Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 12 май 2023 г.

Пухкав ръчен хляб 🍞☆

Продукти: 
1- яйце 
150мл. - леко затоплена, вода 
150мл. - прясно мляко, леко затоплено 
1ч.л.- сол 
1ч.л.- захар 
1с.л.- зехтин 
1с.л.- оцет 
1/2 кубче мая /или 1пакетче-7гр. суха/ 
 +,- около 700-800 гр.- брашно 

 Приготвяне: 
Смесих топличките мляко и вода и сложих маята да се разтвори като непрекъснато бърках. 
В кладенче от брашното изсипах ,всички останали продукти и разтворената вече мая. 
Ако използвате суха мая, направо я изсипете в брашното. 
Замесих средно меко тесто. 
Оформих тестото на топка, защото ще го пека във кръгла форма. 
Вие оформете според това в какъв съд ще печете, дълъг или кръгъл. 
Във формата сложих хартия за печене и тестото. 
Завих с кърпа и сложих във фурната на 40 градуса да втасва. 
Когато удвои обема си включих на 190 градуса и изпекох хляба до готовност. 
Много пухкав и вкусен. 
 Издържа и си е мек поне 3дни. 
Тестото може да използвате за мекици, пърленки и каквото се сетите....
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Фейсбук
 Също така и в Инстаграм
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар