Вижте тук ако имате интерес
Продукти за тестото, месене на ръка
500 гр.- брашно
20 гр.- мая - 1/2 кубче (аз сложих в брашното 7гр суха на д-р.Йоткер)
1 ч.ч.- прясно мляко (мляко сложих-250мл)
2 -яйца
8 с.л.- олио
1равна ч.л.-сол
Кашкавал за поръсване
Приготвяне
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/.
Оставих да втаса в купата.
Откъсва се топка колкото пин-понк, ръцете се намазват с олио, разтегля се малко и се намазва обилно с олио, взима се друга топка и тя се
разтегля, колкото е разтеглена първата и се поставя отгоре върху първата.
Наръсих със настърган кашкавал //може и сирене/.
Навих на руло и тогава рулото навих на охлюв.
Охлюва разточих на тънко, колкото е голям тигана.
Леко омазних тефлоновият тиган и пекох на среден огън и от двете страни до хубаво зачервяване.
Докато се пече направих и другото карталаче да е готово и така, колкото искаме карталачета си правим.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар