Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 18 май 2023 г.

Карталаци с кашкавал 🍪


Замесих тестото в купата на Тапъруер, защото месенето в нея е за 5 мин., втасването в същата купа отнема 15 мин. и тестото е готово. 
Вижте тук ако имате интерес 

Продукти за тестото, месене на ръка 
 500 гр.- брашно 
 20 гр.- мая - 1/2 кубче (аз сложих в брашното 7гр суха на д-р.Йоткер) 
 1 ч.ч.- прясно мляко (мляко сложих-250мл) 
 2 -яйца 
 8 с.л.- олио 
 1равна ч.л.-сол 
Кашкавал за поръсване 

 Приготвяне 
 Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. 
 Оставих да втаса в купата. 
Откъсва се топка колкото пин-понк, ръцете се намазват с олио, разтегля се малко и се намазва обилно с олио, взима се друга топка и тя се разтегля, колкото е разтеглена първата и се поставя отгоре върху първата. 
Наръсих със настърган кашкавал //може и сирене/. 
Навих на руло и тогава рулото навих на охлюв. 
Охлюва разточих на тънко, колкото е голям тигана.
Леко омазних тефлоновият тиган и пекох на среден огън и от двете страни до хубаво зачервяване.
Докато се пече направих и другото карталаче да е готово и така, колкото искаме карталачета си правим. 
Другото тесто може да оставите в хладилника или да си направите пица, и тя стана невероятно вкусна.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар