500гр. - кайма 
малка глава кромид на ситно 
кимион 
чер пипер 
магданоз 
Всичко се обърква и си направих кюфтенца. 
 За яхнията 
3 бр.-  глави лук нарязани на едро
1бр.- моркова на кубчета
4- домата настъргани или нарязани на кубчета /може и доматено,пюре 2с.л./
2бр.- картофи нарязани, като за мусака
олио 
2 скилидки- нарязан чесън 
сол 
джоджен 
дафинов лист 
червен пипер 
черен пипер 
 В олиото в тенджерка се запържват зеленчуците и домата. 
Прибавя се доматеното пюре и вода да покрие зеленчуците, чесъна и всички подправки. Изсипах яхнийката в тавичката. 
Наредих  кюфтета отгоре.
  
  
  Сложих във фурната да се пече на 230 градуса. 
Когато да готови картофите и  кюфтенцата е готова и яхнията. 
 Наслада за небцето, страхотна яхнийка
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~







Няма коментари:
Публикуване на коментар