Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 21 май 2023 г.

Печени кръгчета патладжан или тиквичка пълни с плънка от кайма и още нещо 🍃☆

Видях я в Инстаграм и реших да я направя, но с тиквички, че нямах в момента патладжан. . 
Със сигурност ще правя и с него ,защото с тиквичката, много ни хареса, макар ,че го направих със салам не с кайма.
 Побългарих я малко, но не ми се излизаше до магазина и импровизирах.

  ВИДЕО КАК СЕ ПРАВИ 

 Патладжан/тиквичка/ нарязан на кръгове 1 пръст дебели. 
С лъжица издълбах вътрешността, да се получи празен кръг. 

 Съставки на плънката 
Издълбаната средата от патладжана//тиквичка в случая/ нарязана на ситно 
100гр.- кайма /аз настъргах салам/ 
1бр.- на ситно, настърган морков 
 1бр.- нарязан пресен лук 
 щипка- сусам може и без него
 1б.-яйце 
 сол 
 черен пипер 
 1с.л.-соев сос 

 Всички съставки от плънката хубаво обърках да се получи хомогена смес. 
 Издълбаните кръгчета наредих в  леко намазан с олио, тиган с не залепващо покритие. 
Тогава всеки кръг напълних с плънката.
Пекох на среден котлон. 
Когато се получи загар от едната страна ,обърнах да се изпече и от другата. 
Страхотна вкусотия се получи!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар