400 мл.-вода,
50 гр.-краве масло,
25 гр.-пшеничен грис,
20 гр.-царевично нишесте,
щипка сол,
1 ч.л.-захар,
300 гр.-брашно
3 големи или 4 средни -яйца.
Обърках сухите съставки, брашното гриса,нишестето, захарта,солта.
Сложих водата ,маслото да зави на котлона.
Отстраних от огъня и изсипах сухите съставки.
Бърках с дървена лъжица, докато се получи хубаво гладко тесто.
Оставих да поизстине, да се пипа с ръка да не пари.
Тогава добавих едно по едно яйцата, като разбърквах хубаво да поеме яйцето и тогава чуквах следващото.
Бърках докато се получи хубава хомогенна и гладка смес.
Напълних поша от сместа и във горещо олио, пържих до готовност.
За сиропа
700 мл.-вода,
700 гр.-захар
2 резена лимон или ванилия.
Олио за пържене.
Когато изстинаха хубаво полях със меко топъл сироп.
източник Беляна Светльо
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар