Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 26 май 2023 г.

Толумбички ☆ ☆



За пареното тесто 
400 мл.-вода,
50 гр.-краве масло, 
25 гр.-пшеничен грис,
20 гр.-царевично нишесте,
щипка сол,
1 ч.л.-захар,
300 гр.-брашно 
 3 големи или 4 средни -яйца. 
Обърках сухите съставки, брашното гриса,нишестето, захарта,солта.
Сложих водата ,маслото да зави на котлона.
Отстраних от огъня и изсипах сухите съставки.
 Бърках с дървена лъжица, докато се получи хубаво гладко тесто.
Оставих да поизстине, да се пипа с ръка да не пари.
Тогава добавих едно по едно яйцата, като разбърквах хубаво да поеме яйцето и тогава чуквах следващото.
Бърках докато се получи хубава хомогенна и гладка смес.
Напълних поша от сместа и във горещо олио, пържих до готовност.

За сиропа 
700 мл.-вода,
700 гр.-захар 
2 резена лимон или ванилия.
Олио за пържене.

Когато изстинаха хубаво полях със меко топъл сироп.

източник Беляна Светльо 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар