Продукти:
+,- 900гр.-брашно 250мл.-прясно мляко
250мл.- вода
1бр.-суха мая/или 1/2 кубче, прясна/
20мл.- зехтин/може и олио/
1бр.- яйце
1ч.л.-сол
1с.л.-захар
Приготвяне:
В пресятото брашно слагам сухите продукти и разбърках.
Добавих леко затопленото прясно мляко, яйцето и зехтина.
Омесих меко тесто.
Аз използвах купите на Таперуер ,че ми е по лесно и става с няколко хлопчене на купата.
Тогава оформих 2бр. хляб и сложих в тавичката от фурната, застлана с хартия за печене .
Покрих с кърпа и оставих във фурната на 40 градуса отново да втасат.
Пекох на 190 градуса до готовност.
Много сполучлива рецепта,хляба наподобяваше на козунак,....на конци беше.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар