Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 5 май 2023 г.

Хляб на конци 🍞☆

Продукти:
+,-  900гр.-брашно 
250мл.-прясно мляко 
250мл.- вода
1бр.-суха мая/или 1/2 кубче, прясна/ 
20мл.- зехтин/може и олио/ 
1бр.- яйце 
1ч.л.-сол 
1с.л.-захар 


Приготвяне:
 В пресятото брашно слагам сухите продукти и разбърках. 
Добавих леко затопленото прясно мляко, яйцето и зехтина. 
Омесих меко тесто. 
Аз използвах купите на Таперуер ,че ми е по лесно и става с няколко хлопчене на купата. 
Оставих да втаса за 15-20мин. в купата.
 
Тогава оформих 2бр. хляб и сложих в тавичката  от фурната, застлана с хартия за печене .  
Покрих с кърпа и оставих във фурната на 40 градуса отново да втасат. 
Пекох на 190 градуса до готовност. 
Много сполучлива рецепта,хляба наподобяваше на козунак,....на конци беше.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар