защото става много нежен и пухкав кекс.*****
ПРОДУКТИ
3- яйца
1,1/2- ч.ч.-захар
1ч.ч.-олио
1ч.ч.-кисело мляко
2ч.ч.-настъргани ябълки
1 -щедра шепа грис
1- бакпулвер и малко сода бикарбонат -половин ч.л.
1ч.л.-оцет
1ч.л.-канела
*Яйцата ,захарта бих до побеляване.
*Прибавих олиото ,киселото мляко и разбърках.
*Добавих ябълките ,гриса ,и пак разбърках.
*Брашното няма как да се прецени колко трябва да е защото зависи от сорта ябълки.Ако са такива които повече пускат вода трябва повече брашно.Гъстотата на сместа трябва да Ви е по гъстичко от това за кекс.
*Сложих част от брашно и изсипах бакпулвера , содата , канелата , с пръст обърках в брашното.
* Добавях брашно ,докато сместа стане малко по гъсто от кексово.
*Намаслих тавата с олио и набрашних.
*Изсипах сместа и пекох на 190-200 градуса до готовност.
*По желание може да прибавите орехи към сместа
*Още топъл поръсих с пудра захар.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Честита Нова година, Зиче!
ОтговорИзтриванеДа е здрава, мирна и много щастлива!
Нека е по-добра, по-успешна и по-щастлива от отминалата!
Сърдечни поздрави! :)
О, забравих :)
ОтговорИзтриванеКексът изглежда много вкусен!
Зиче,мила,кекса ти е направо фантастичен-да поздравиш мама-да ти е жива и здрава!
ОтговорИзтриванеТолкова пухкавичък изглежда от снимките....
Приятна вечер!
Прекрасен кекс , Зиче!
ОтговорИзтриванекакто се казва стари рецепти, но златни!:)
:)От мама всичко е хубаво !
ОтговорИзтриванеЧестита нова година ,Зиче :*!
Здрава и късметлийска!
Прегръдки мила и хубава вечер!
Наистина е много пухкав, а с тези снежинки е и много красив! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеТОНИ,
ОтговорИзтриванеЖИВЕ,
ТРАЯНА,
ВАНЕ,
КАНДИ,
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА!
Последно време съм наблегнала на мамини рецепти и много ни се ослаждат .Старите рецепти си остават класика в жанра .
Прекрасна и най хубава Нова година и на вас.
Зиче,Честита Нова година още веднъж!
ОтговорИзтриванеИ както винаги неуморна, творяща и много изкушаваща. Пожелавам ти цялата година да ти е толкова сладка като плодовото кексче. Изглежда превъзходно. Правя подобно, но го "оцветявам" с канела. И щом е с ябълки,вкусът му ще е повече от божествен!
Здравче,много бързо се настрои на цветна вълна,ама пролетта е далеч,душа!:)
ОтговорИзтриванеКекса ти е прекрасен,и пухкав наистина,а с този грис вътре ми прилича като на ябълково реване стига да се сиропира.Много нежна текстура има,личи си!
Сърдечен поздрав и спорна година,мила!
С удоволствие си взимам парченце за сутрешното кафенце:*)
ОтговорИзтриванеПрегръщам те слънце!
Нинче,наистине е божествен и бързо свършва.
ОтговорИзтриванеРОСЕ, бе искам да ми е пролетно така ми иде от вътре нещо хубавоми е с новата премяна.Празниците ми дойдоха в повече като ,че ли та за това нещо по различно от коледни украси.
НИНЧЕ ,РОСИ ОБИЧАМ ВИ МОМИЧЕТА!
КАТЕНЦЕ НАЛИ СИ ЗНАЕШ КОЛКО ТЕ ОБИЧАМ?
С прекрасен сладкиш приветстваш 2012 година, Зиче! Желая ти много щастие - на теб и цялото семейство, много здраве, топлина и чудесни моменти през Новата година! :)
ОтговорИзтриванеЗиче, обичам този тип непреходни десерти с емоционална стойност, изпитани и сигурни рецепти. Твоят кекс изглежда вълшебно - един ароматен и чудесен старт за новата година. /визията също!/ Харесах и супата, но сладкишите са ми слабост:)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и усмихната нова седмица, Диана
Кексчето изглежда страхотно, но може ли уточнение на количеството брашно ?
ОтговорИзтриване