Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 25 януари 2012 г.
Пита Маргаритка
ПРОДУКТИ
1 -яйце + един белтък
500 мл.- пр.мляко
20 гр.- мая /половин кубче/
1 с.л.- сол
2 с.л. -захар
2 с.л.- зехтин
1 с.л. -оцет
около 1 кг. -брашно за средно меко тесто
олио за мазане на ръцете при оформяне.
ЗА НАМАЗВАНЕ ОТГОРЕ
1-жълтък (белтъка го слагам в тестото)
1с.л.-зехтин
1с.л.-прясно мляко
щедра щипка захар
ПРИГОТВЯМ:
*В затопленото мляко разтварям маята и сипвам в машината (или в кладенче ако месите на ръка)
*От горните продукти замесих тесто .
*Замесеното тесто направо го оформих.
*Намаслете по плитка тава за да може при печене ,най външният край да излезе от тавата и да се огъне навън(моята е 28 см. диаметър и висока 5 см.)
*Малки късове от тестото се правят на капки ето така както е показано на снимката.
*Най външният край капките са най големи като ги застъпвам една върху друга.
*Вторият ред малко по малки се правят ,третият също.
*В средата три разточени кори между тях мазнина и стафиди
*Слагат се една върху друга навих руло и разрязах в средата по дължина.
*Усуках рулото и завързах възел.
*Оставих във фурната завито на 40-50 градуса да втаса.(зависи от фурната ви, са градусите)
*Когато втаса намазах с продуктите за намазване.
*Поръсих с сусам
*Пекох на 190 градуса до суха клечка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче, каква хубава питка си завъртяла само!!!! Чудна! Отдавна съм те признала за голям майстор!!
ОтговорИзтриванеЗлатни ти ръце!:-))
Прегръдки, миличка и хубава вечер!
Зиче, царица си на питките! Тази е прелестна маргаритка! Много е красива и вкусно изглежда. Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеЗиче, каква пак красота си ни представила. Много е красива, истинска маргаритка, и толкова пухкава е станала. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеЗиче, честно, тази пита си е направо произведение на изкуството! И как нагледно си обяснила! Браво! Много хубав пост! Лека вечер и голяма прегръдка:)
ОтговорИзтриванеЛелее,пак вкусно и интересно с тези топченца. Трите реда с различна големина са,нали? Или така ми се струва?
ОтговорИзтриванеПоздравления, ще се пробва несъмнено.
Аз не съм се спирала ,а ..?..Пък виж ти какви маргариткини ги месиш :))! Ей , много е хубава питката ,Зиче !
ОтговорИзтриванеНямам думи ! Целувки ,мила и хубава вечер !
Много е красива, Зиче! Наистина като маргаритка!
ОтговорИзтриванеЗиче, невероятна си!
ОтговорИзтриванеЧудесна "Маргаритка "
Да си жива и здрава!
Прегръдки от мен!
МОНИ,
ОтговорИзтриванеКАНДИ,
ЕЛЕНА,
ЦВЕТИ,
НИНЧЕ,
ИВАНА,
ТРАЕНА,
ДАНИ,
Много сте мили момичета такива похвали получих, че чак ми стана драго.
Това беше само една импровизация но се получи наистина интересна пита. Така я кръстих защото на маргаритка ми приличаше.:)
ПРЕГРЪЩАМ ВИ И ВИ ПОЖЕЛАВАМ ТОПЛА И ПРИЯТНА НОЩ!
Много ти е слънчева питката Зичче!
ОтговорИзтриванеГоляма красота си измайсторила пак!
Прегръщам те мила:)
Много красиво и вкусно, Зиче! Благодаря за подробностите по оформянето на цветето!
ОтговорИзтриванеОооо,страхотна е,Здравче!Направо очите ми останаха в нея!
ОтговорИзтриванеПросто прекрасна!
За пореден път майсторско изпълнение,браво,мила!
Поздрави и слънчеви прегръдки от мен!
Страхотна маргаритка!-да я изядеш !
ОтговорИзтриванеЗиче,
ОтговорИзтриванепревъзходна е!
И това да ги редиш парченце по парченце ... страшна си!
Хубава зимна вечер!
Приказна "Капка маргарита" пита, Зиче,
ОтговорИзтриванес очароващо майсторско, оригинално и красиво оформление. За вкуса предполагам, а е и гарантиран от теб.
Много, много ми харесва,
поздрави и усмихнат ден, Диана
Ама, това за ядене ли е? Изкуството не бива да се унищожава!! Зиче, ти нямаш граници! Готова си за кулинарна изложба!!
ОтговорИзтриванеКАТЕНЦЕ,
ОтговорИзтриванеМАРИАНКА,
РОСЕ,
НЕЛИ,
МЪХЧЕ,
ДИАНЧЕ,
МИРА,
Големи суперлативи ми ударихте чак ще литна още малко.Много ви благодаря момичета за хубавите думи.
Прегръщам ви!
Каква пухкава красавица! Произведение на изкуството е това, Зиче! Комплименти! И голяма прегръдка за вдъхновението, което ми даваш!
ОтговорИзтриванеПросто невероятно!Много е красива!Каква интересна техника!Царица на тестото!Поздравления и хубави почивни дни!
ОтговорИзтриване