кюфтета-аз използвах готови /сурови/ от магазина
3-4 стръка- праз лук
1- нарязан морков
1бр.- телешки бульон
сол
масло или олио
Ако искате и ориз да има просто си прибавете
Праза задуших във малко масло и олио да омекне, ако искате с ориз-/Прибавете тогава и ориза да се запържи в мазнината./
Сипах в тавичката в която ще пека, прибавих бульона .
Хубаво разбърках .
/Ориз - бульон 1:2 :
Наредих кюфтенцата отгоре.
Захлупих тавичката с капак(ако няма капак ,завийте с алуминиево фолио)
Пекох около 30 мин.
Тогава махнах капака(фолиото) и запекох отгоре до зачервяване.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар