![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEMuOHU0f9rrCdOGxxqfnJz2pU0TeOwN0zUGvjiyr2UsAPUtMTDSo91oC-CYuTyUKYNrLAHoHrUJCnKQ4y9xqkkOatldWvdVUt2v9zMt2poNFfxJZnR8ZS4nPlHYq9Eo0yiSxB-8N0e_E/s640/IMG_20190625_112345.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQXDU_81mrUy_VZX_l5Rjg8HNPv5pBeVCivrM4cHeS9a2Sq8cFB4DAsdc0Vu0WwlyuvdnWQm7FKq2QgpqSBirftULkewgnCsh5sY_s2IyZqLZiMxxpiGgr5nPXOvJOVTx4Wv2keZg3LcA/s640/IMG_20190625_112412.jpg)
Продукти:
50 - цвята от бъз/аз не ги броя направо на око, "Колкото повече, толкова повече"-казал мечо Пух/
4 - лимона
1/2 пакетче- лимонена киселина
4 литра - студена вода
2кг. - захар /или на вкус/
или Суитли подсладител
Приготвяне:
Почистих цветовете от дребни буболечки,насекоми и листа.
Нарязах лимоните на тънки кръгчета /може и на резенчета или кубчета - както ви е най-лесно и удобно/.
В голям съд подредих на редове цветовете и лимоните и полях с водата, в която сме разтворили лимонената киселина.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXLlwW1ECihRfbWJrKJkYHH38ivcvztrE2gEJyWmqBYZ25JgAVOImjAACAxtWLxyHsg97-aFAQ-ieeC2LrYfDC4IYZskok0gzUiIhMWhNCcT1yZmHeifAKJpB5nkfODCrNiNIIdAOoMjI/s320/IMG_20190623_184652.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3-qbH6b1l4RIHYzj0emnp70WzLmWVV0VXqnfMzlbqGPkQGsmYV9hRZyNgqqUyB3gj5smW0RGGuEMssGa8bQ4hAyCnNYFOKiPmy6nhQPU-3NzZTEg2-nze_1ViTzhPlo16fiiRb-jVtj4/s320/IMG_20190623_184704.jpg)
Покрих съда и оставяме на хладно за 48ч., като от време на време разбърквах.
Когато мина времето с ръце хубаво изцедих цветовете и лимоните.
Тогава прецедих 3 пъти през няколко слоя марля.
Добавих захарта /1:1 течност захар, може и по малко да е захарта/ и сложих на котлона да се стопли /но да не завира/ за да се стопи захарта .
Веднага, още топъл сиропа се налива в сухи бутилки или буркани каквото имате ,и ВЕДНАГА затваряте.
Приготвяне:
Почистих цветовете от дребни буболечки,насекоми и листа.
Нарязах лимоните на тънки кръгчета /може и на резенчета или кубчета - както ви е най-лесно и удобно/.
В голям съд подредих на редове цветовете и лимоните и полях с водата, в която сме разтворили лимонената киселина.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXLlwW1ECihRfbWJrKJkYHH38ivcvztrE2gEJyWmqBYZ25JgAVOImjAACAxtWLxyHsg97-aFAQ-ieeC2LrYfDC4IYZskok0gzUiIhMWhNCcT1yZmHeifAKJpB5nkfODCrNiNIIdAOoMjI/s320/IMG_20190623_184652.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3-qbH6b1l4RIHYzj0emnp70WzLmWVV0VXqnfMzlbqGPkQGsmYV9hRZyNgqqUyB3gj5smW0RGGuEMssGa8bQ4hAyCnNYFOKiPmy6nhQPU-3NzZTEg2-nze_1ViTzhPlo16fiiRb-jVtj4/s320/IMG_20190623_184704.jpg)
Покрих съда и оставяме на хладно за 48ч., като от време на време разбърквах.
Когато мина времето с ръце хубаво изцедих цветовете и лимоните.
Тогава прецедих 3 пъти през няколко слоя марля.
Добавих захарта /1:1 течност захар, може и по малко да е захарта/ и сложих на котлона да се стопли /но да не завира/ за да се стопи захарта .
Веднага, още топъл сиропа се налива в сухи бутилки или буркани каквото имате ,и ВЕДНАГА затваряте.
Обръщам с капачката надолу и завивам с одеяло за една нощ.
Така сами се стерилизират и сиропа може да изтрае с години.
Така сами се стерилизират и сиропа може да изтрае с години.
Тази година купих "Суитли" течен подсладител,
на 5л- сок, сложих 2 с. л.- Суитли и 500гр.- захар.
За диебетици може само със подсладител да си го направите като опитвате колко искате да ви е сладко.
Стана много хубаво и вече може би така ще си го правя да не е с много захар.
Вие може да си го опитвате на вкус колко да е сладко слагате по малко течен подсладител, бъркате и опитвате. Стерилизирате по същият начин по който съм описала по горе.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9MKVNp16QadD8JtSUXC7uRIl16XU2cgeAckcBqGtwf6J_Dc3TVfXlx57NWv9c1ZeNFvwywAXMT_ueFW9uskb9Kmq6HLZwXIXStfpfTamD4R-yflrZLCb7MOntG4cLukLDBiW1AUvoLsI/s640/IMG_20190625_112308.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIHXabffLYfybbunodYO33RQywC0ncXp8vX1rAdtdds5RGzLG0CRb7XOypqxQ70JJSqsLgBXPgoUoY0GaGrNkKyOMqFdwfYvzRCVx65ZrHOItPZwfnde9LM0NE_CSqeP7VhnegNZbg9es/s640/IMG_20190625_112319.jpg)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9MKVNp16QadD8JtSUXC7uRIl16XU2cgeAckcBqGtwf6J_Dc3TVfXlx57NWv9c1ZeNFvwywAXMT_ueFW9uskb9Kmq6HLZwXIXStfpfTamD4R-yflrZLCb7MOntG4cLukLDBiW1AUvoLsI/s640/IMG_20190625_112308.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIHXabffLYfybbunodYO33RQywC0ncXp8vX1rAdtdds5RGzLG0CRb7XOypqxQ70JJSqsLgBXPgoUoY0GaGrNkKyOMqFdwfYvzRCVx65ZrHOItPZwfnde9LM0NE_CSqeP7VhnegNZbg9es/s640/IMG_20190625_112319.jpg)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар