Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 27 декември 2017 г.

Домашен сироп от бъз




Продукти:

50 - цвята от бъз/аз не ги броя направо на око, "Колкото повече, толкова повече"-казал мечо Пух/
4 - лимона
1/2 пакетче- лимонена киселина
 4 литра - студена вода
 2кг. - захар /или на вкус/
или Суитли подсладител

  Приготвяне:

Почистих цветовете от дребни буболечки,насекоми и листа.
Нарязах лимоните на тънки кръгчета /може и на резенчета или кубчета - както ви е най-лесно и удобно/.
В голям съд подредих на редове цветовете и лимоните и полях с водата, в която сме разтворили лимонената киселина.


Покрих съда и оставяме на хладно за 48ч., като от време на време разбърквах.
Когато мина времето с ръце хубаво изцедих цветовете и лимоните.
Тогава прецедих 3 пъти през няколко слоя марля.
Добавих захарта /1:1 течност захар, може и по малко да е захарта/ и сложих на котлона да се стопли /но да не завира/ за да се стопи захарта .
Веднага, още топъл сиропа се налива в сухи бутилки или буркани каквото имате ,и ВЕДНАГА затваряте.
Обръщам с капачката надолу и завивам с одеяло за една нощ.
Така сами се стерилизират и сиропа може да изтрае с години.

Тази година купих "Суитли"  течен подсладител, 
на 5л- сок, сложих 2 с. л.- Суитли и 500гр.- захар.
За диебетици може само със подсладител да си го направите като опитвате колко искате да ви е сладко.
Стана много хубаво и вече може би така ще си го правя да не е с много захар.
Вие може да си го опитвате на вкус колко да е сладко слагате по малко течен подсладител, бъркате и опитвате. Стерилизирате по същият начин по който съм описала по горе.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


Няма коментари:

Публикуване на коментар