Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 19 декември 2017 г.
Ванилени Кравайчета (ванилковé рохлички) от Natalina
Рецептата я видях при Maria Miteva в блога и My Cooking Book Blog
Мимка, сърдечно благодаря, за прекрасната рецепта!
Необходими продукти:
150 гр. брашно
70 гр. нишесте – царевично, (пшенично или картофено-според оригиналната рецепта)
70 гр. пудра захар
80 гр. орехи или лешници – смелени
150 гр. краве масло със стайна температура
1-2 жълтъка (зависи от големината на яйцата)
ванилия – аз сложих 1 ч.л. екстракт ванилия
За овалване:
120 гр. пудра захар смесена с
2-3 пак. ванилия
Начин на приготвяне:
На дъска за месене или в купа се пресява брашното.
Към него се прибавят нишестето, захарта и смлените орехи (при мен лешници).
Размесват се и след това се прибавят жълтъците и маслото – на късчета. Замесва се гладко тесто, което се оставя на фитили за една вечер на хладно място да отпочине в хладилника.
Ако и вие ще го съхранявате тестото в хладилник по-добре е да го оформите на цилиндър преди да го сложите в него.
Режат се еднакви по големина колелца (всяко около 10 гр.).
Всяко се оформя на пръчица 6-7 см. дълга, и около 1 см. дебела.
Краищата и се завиват под формата на буквата „С”.
Нареждат се в НЕ намаслена тава и се пекът на умерена температура – 180˚С до порозовяване.
Не бива да се препичат, за да не станат твърди.
Още докато са горещи се овалват в пудрата захар, ароматизирана с ванилия.
Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място.
Издържат поне месец, месец и половина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много са хубави тези сладки, Здравче. Аз също се доверявам често на рецептите на Мария. Весели празници, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Люска ,и на мен ми харесаха ,много.Весели празници и на теб и семейството ти!Целувки!
ОтговорИзтриване