Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 19 декември 2017 г.

Ванилени Кравайчета (ванилковé рохлички) от Natalina



Рецептата я видях при Maria Miteva в блога и My Cooking Book Blog
Мимка, сърдечно благодаря, за прекрасната рецепта!

Необходими продукти:
150 гр. брашно
70 гр. нишесте – царевично, (пшенично или картофено-според оригиналната рецепта)
70 гр. пудра захар
80 гр. орехи или лешници – смелени
150 гр. краве масло със стайна температура
1-2 жълтъка (зависи от големината на яйцата)
ванилия – аз сложих 1 ч.л. екстракт ванилия

За овалване:
120 гр. пудра захар смесена с
2-3 пак. ванилия



Начин на приготвяне:
На дъска за месене или в купа се пресява брашното.
 Към него се прибавят нишестето, захарта и смлените орехи (при мен лешници).
Размесват се и след това се прибавят жълтъците и маслото – на късчета. Замесва се гладко тесто, което се оставя на фитили за една вечер на хладно място да отпочине в хладилника.
 Ако и вие ще го съхранявате тестото в хладилник по-добре е да го оформите на цилиндър преди да го сложите в него.
Режат се еднакви по големина колелца (всяко около 10 гр.).
Всяко се оформя на пръчица 6-7 см. дълга, и около 1 см. дебела.
Краищата и се завиват под формата на буквата „С”.
Нареждат се в НЕ намаслена тава и се пекът на умерена температура – 180˚С до порозовяване.
Не бива да се препичат, за да не станат твърди.
Още докато са горещи се овалват в пудрата захар, ароматизирана с ванилия.
Съхраняват се в картонена кутия, на хладно място.
Издържат поне месец, месец и половина.






2 коментара:

  1. Много са хубави тези сладки, Здравче. Аз също се доверявам често на рецептите на Мария. Весели празници, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Люска ,и на мен ми харесаха ,много.Весели празници и на теб и семейството ти!Целувки!

    ОтговорИзтриване