3 ч.ч.- захар
3ч.ч.- вода
резен лимон /или 1 к.л.-лимонена киселина
Продукти за печивото:
1 пак.- фини кори за баница
125 гр. - масло разтопено и прибавяте 60 мл.- олио към разтопеното масло.
Всеки лист се намазва с четка с масло, ръси се с орехи и по малко грис.
Готовия лист се прави на плисе/хармоника/ и така се реди в тавата.
Когато са използвани всички листи се пече в загряна фурна на 180 гр. за 15-20 мин. до леко зачервяване.
Приготвяме си още, докато печем сладкиша:
250 мл.- пр. мляко,
1/2 чаша -захар
2 бр.-яйца
2 ванилии
1 с.л.- грис
1/2 чаша- олио /или ако е останало масло от листите може да го ползвате/
Всичко това се разбива и се залива запечения сладкиш и отново се пече до готовност!
Сиропа трябва да е охладен /почти студен/,а печивото леко топличко, а не горещо.
Заливате и да предстои поне 3 или 4 часа!
източник Мергюл Нуриева
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Лесен и вкусно изглежда.Благодаря!
ОтговорИзтриванеМного е лесен и наистина вкусен, ще се радвам , да пробвате и да споделите.
ИзтриванеМного интересно предложение. Досега никога не съм опитвала подобен сладкиш. Ще ми е много интересно да опитам да го направя. Някакви полезни съвети и добри практики, които да споделите, с начинаещ за първо приготвяне? Горе-долу колко е времето за печене?
ОтговорИзтриванеСледвайте рецептата и няма да има проблем.Аз също за първи път го правя и се получи страхотен. Не поръсвайте, много грис в корите, това е съветът ми. Печенето е докато се зачервят, хубаво корите.
Изтриване