За днешният празник направих тази позабравена рецепта,
която е много бърза,лесна и вкусна.
свински пържоли
150-200гр. -гъби, печурки
1бр.- морков нарязан на едро
4 скилидки- чесън
1 глава -кромид лук на ситно
1/2ч.ч.- бяло вино/може и бира/
сол
брашно
червен пипер
чер пипер
масло
Измих и подсуших пържолите.
Овкусих ги с малко сол, черен пипер и червен пипер.
Пържолите овалях в брашно, пържих до порозовяване в тиган с масло, хубаво да се запечатат.
Когато пържолите са готови се нареждат в тава.
В същата мазнина се задушават за 10мин. гъбите, моркова, чесъна, лука
Прибавих тогава
1,1/2ч.л.- брашно,
1/2.ч.ч - бяло вино
1,1/2.ч.ч - вода,
Овкусих с малко сол, черен пипер, червен пипер, и на слаб котлон с непрекъснато бъркане да се сгъсти соса.
Заливам пържолите със сместа от тигана. Ако соса е много гъст сипете малко вода.
Завих тавата с алуминиево фолио, пекох на 200градуса до готовност на месото.
Накрая махнах фолиото и запекох до лек загар .
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар