Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 2 февруари 2023 г.

ТЮЛ ПЕРДЕ ТАТЛЪСЪ ✨☆

Първо си пригответе сироп от:
 3 ч.ч.- захар 
3ч.ч.- вода 
резен лимон /или 1 к.л.-лимонена киселина 

Продукти за печивото:
1 пак.- фини кори за баница
125 гр. - масло разтопено и прибавяте 60 мл.- олио към разтопеното масло.
Всеки лист се намазва с четка с масло, ръси се с орехи и по малко грис.
Готовия лист се прави на плисе/хармоника/ и така се реди в тавата.
Когато са използвани всички листи се пече в загряна фурна на 180 гр. за 15-20 мин. до леко зачервяване.
Приготвяме си още, докато печем сладкиша:
250 мл.- пр. мляко,
1/2 чаша -захар   
2 бр.-яйца
2 ванилии 
1 с.л.- грис
1/2 чаша- олио /или ако е останало масло от листите може да го ползвате/
Всичко това се разбива и се залива запечения сладкиш и отново се пече до готовност! 
 Сиропа трябва да е охладен /почти студен/,а печивото леко топличко, а не горещо. 
 Заливате и да предстои поне 3 или 4 часа! 
 източник Мергюл Нуриева




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

4 коментара:

  1. Лесен и вкусно изглежда.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е лесен и наистина вкусен, ще се радвам , да пробвате и да споделите.

      Изтриване
  2. Много интересно предложение. Досега никога не съм опитвала подобен сладкиш. Ще ми е много интересно да опитам да го направя. Някакви полезни съвети и добри практики, които да споделите, с начинаещ за първо приготвяне? Горе-долу колко е времето за печене?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Следвайте рецептата и няма да има проблем.Аз също за първи път го правя и се получи страхотен. Не поръсвайте, много грис в корите, това е съветът ми. Печенето е докато се зачервят, хубаво корите.

      Изтриване