400гр.- кайма -малки кюфтета варени, печени или пържени
1 - морков на шайби
4бр.- картофи на кубчета
1бр.- кромид лук
2- скилидки чесън
1/3 буркан - домати от консерва или 4бр.нарязани пресни домати
1к.ч.- олио
червен пипер
сол
чер пипер
чубрица
Приготвяне
Първо приготвих каймата като и сложих подправки, кимион и чер пипер,и хубаво обърках.
Направих на малки кюфтета и изпържих в олио.
Вие може да си ги пуснете във вряла вода и така да се сварят ,ако не искате пържени.
Пригответе си заготовката от всички продукти като ги нарежете, така както ще ги готвите.
В голям тиган /или тенджера/,сложих кромида, картофите, моркова,чесъна и задуших под капак до готовност.
Поръсих щипка червен и черен пипер и малко сол.
Сипах вода 3ч.ч. и доматите.
Оставих да къкри така 5мин. и прибавих кюфтетата .
На тих огън варих до готовност на картофите.
Сервирах поръсена с чубрица
Други подправки не съм слагала,защото чесъна, а и каймата има подправки, които обогатиха аромата на манджата.
Това е.... лесна, много стара и традициона манджица.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар