Последователи

понеделник, 22 ноември 2010 г.

РЪЖЕНО ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ



ПРОДУКТИ:
405мл-топла вода
2ч.л.-сол или две мерителни от хлебопекарнята
1ч.л.-захар или 1от мерителните
560гр.-бяло брашно
130гр. -ръжено брашно
1 кубче жива мая



ПРИГОТВЯНЕ:
В топлата вода се слага кубчето мая до напълното и разтваряне.
Изсипва се в кантата на хлебопекарнята и се прибавят всички останали продукти.
Програмата набирам на бърза 1:20ч .
Пуска се да се меси тестото и ако е нужно се прибавя брашно или водичка да не маже под бъркалките.
Като минат 10-15мин от месенето спирам програмата и я пускам от начало да се меси по дълго тестото.
Вадя го от кантата и оформям два дълги хляба като гледам горе да е напудрено хубаво с брашно.
Слагам ги в тава със хартия за печене нарязвам отгоре с нож .
Завивам с кърпа и пъхам във фурната на 50 градуса да втаса.Трябва да удвои обема си.
Включвам на 180 градуса и пека.
След изпичането завивам във кърпи хлябовете.
Този рецепта може и на ръка да се меси и да се пече на питки стават също много хубави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...