![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy44jYpgDxKX3P8chULGhagQgWBNLOylZUphjAX-9O1YD2wqa5Mg0Mqf-nHfWbFefunADx3e9F7X0SGIcDJF_LrFoh4YydNT_eeXDlydkZ-dSdHtxsCKNe413nV-qP_rt65avivnLNPkw/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+1316.jpg)
ПРОДУКТИ:
1 глава- лук нарязан на ситно или 2 връзки зелен лук
2 ч.ч. -ориз
2 ч.ч. - свински или телешки черен дроб измит, сварен в подсолена вода и нарязани на дребно
1 -морков нарязан на ситна
1 ч.л.- червен пипер,
чубрица и магданоЗ, чер пипер на вкус
150гр- масло
4 ч.ч. бульон или гореща вода
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHkBjkj6K5GhB2R1XIkuZUCG5n_VRZTOXruVioV_d_Z6DSSbz59Do82CrmV1-5up6C0XZ7O3pQTvnNuCnOi8pPTPo70yEj7A2Ug028acvV0Ok2bQLpgqNK0cl14J8nspWaJQaeqgRHeyo/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+1318.jpg)
ЗАЛИВКА
3 яйца
1 ч.ч.- кисело мляко
1ч.ч.- прясно мляко
3 с.л. брашно
сол
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivH74T857nEpGD1TBw9iR_akDMIjdIkLM-eBveqPEEeTWE5KBbd7tJ5iUME9aKCnEuTGiLC8l-4PxFv88g1HLNtYNmOIrBL60HXobNCi_LEyDDjK5mrb9B6CmQAuKxfjS_Uax70D_x4Tg/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+1317.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ:
*Лука се задушава и се прибавя ориза, свареният дроб и се разбърква добре.
*Прибавя се червения пипер, чубрицата, магданоза и горещия бульон (вода) и се изпича във фурна, до златисто.
*Полива се със заливката и се запича до зачервяване.
*Консумира се топла или поне затоплена.В къщи децата даже с кисело мляко си я хапват.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8cj5krVGcdCKwOoEYlGtnNe2YSDi0LZVS4-4twxry2ZFVa523VxfcM4EsnmSGP5e28_IugYN_cgRZfNdebBtwcOfsWG-AOb-mLDGVG89UZEjWbueU5LUXY4ZnvXR6MriPcJBXfPI5i8A/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+1315.jpg)
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve besleyici görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Искрени благодарности!
ОтговорИзтриване