![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVxHmn-ZJMR5FMRqtI3eb14i9PGEwz0eGuCZGaNNG7k2SPGRNz3uoWEYkdu0xWhoB-9FHYWf3ZnSm1V40vub2A30UrDRZ8At5vV9VhBFgxK2BMAERTVFbQfyMSuN1zHaKKOS4jkqyoslo/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1506.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyQdyeD_O0wVa-Mc3m8bcpj-YfNZTlhPuCaEXf2o03tD-FaKiIqQaPpbIgTvuLq1yMTF1gNccmjOMukQh1XW4EX5Qpl4Tcjw2x9hiZiJGcmwkzQWmXt5N_CEYvEkMVQjpETEE1C0GZXXI/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1505.jpg)
Много ми хареса снимката която беше пуснала авторката pure elixir в един от форумите. Веднага реших да я направя,но нямах сушени домати и сложих 3бр пекани пиперки.Подсуших ги в домакинска хартия защото бяха от буркан.
Когато се омесиха с тестото стана червено .Така и го изпекох и едвам успях да снимам защото такъв аромат се носеше ,че чак виеха всички домашни около мене:)))
Ето ви и рецептата..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgofZjslhotq7u0iIwRf3qfTJF4wWlWBODSRFIsZN7UJ0swWjbeprgU__yN-148wz-IxEYGygiemMFfbzXHIy7HQtaPwuHmrmdiOxYz9Wa4FsVU6scZiQIFtRr8n2QCLJhmwlL4mBo6ATo/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1504.jpg)
ПРОДУКТИ:
1 яйце
150 мл. кисело мляко
100 мл. прясно мляко
1 с.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. зехтин
½ кубче мая
100 гр. натрошено сирене
брашно,колкото поеме -приблизително около 500гр.
сминдух/или шарена сол/,риган,сушени домати
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYWtdC67zUQ7QfB5MgU7HrJDn2byh9Yv3xZPjptD9cmHTzFIHqlih06crOP3T6mjFm5N3JtQGxMzCpbdsNWyarMeFB6_rBdeIJPRLJONz_Hsr0EpS3j0Rt6SEL5qe4SqRcJp1JX-_7Gjk/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1509.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ
Тестото замесих в машината,като първо сложих в контейнера киселото мляко,после яйцето-леко разбито, в прясното мляко разтворих маята, без да я чакам да шупне прибавих и нея + солта и захарта.Изсипах известно количество брашно и пуснах да се меси на 5 програма,която при мен е за бърз хляб.Меся на нея,а не на праграмата за тесто,защото като я стартирам започва да бърка веднага,а не отначало да прави паузи,както е при др. програми.Освен това подгрява контейнера,докато меси още.Добавях брашно,докато спре да маже под бъркалките.Едва тогава прибавих мазнината,в случая зехтин,изчаках хубаво да я поеме тестото и тогава добавих още малко брашно,да се оформи хубава,стегната ,нелепнеща,но мека топка.Добавих подправките и нарязаните сушени домати, а 1 мин. преди края на времето за месене сложих в контейнера и сиренето,колкото да се омеси и то в тестото и изключих машината.
Извадих тестото с намаслени ръце,оформих на топка направо върху тавата,в която бях застлала хартия за печене.Не съм разточвала,само притиснах с ръце да стане на кръг с дебелина около 1,5 см.Поръсих отгоре с риган .Предварително затоплих фурната до около 40 гр.Сложих тавата с пърленката да втасва и изключих фуртата.Когато тестото удвои обема си ,включих отново на 170 гр.Пекох до суха клечка,после намазах отгоре с масло и я завих в памучна кърпа.Стана душичка мекичка и много вкусна!
Забележка:Ако искате да е по-хрупкава и тънка пърленката, трябва да я изтъните повече преди втасването,да не мажете след печенето с масло и да не завивате в кърпа.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5kNJslbT4QRhByoKTsHnxGg2CeNi2zGPhdhwA98JMCePvtBav-ooSJd0vuY1BBCFD-eXnv3-6InYT9fRL48uBb4nW0F081HpOAI3Y0fuWnfNzkl3TO_L23x422KkKK2lQz0EP4v_0SOo/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1508.jpg)
БЛАГОДАРЯ НА pure elixir ЗА СТРАХОТНАТА РЕЦЕПТА
ИЗТОЧНИК
очень интересно, спасибо
ОтговорИзтриване