![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg17FRfNq2VPE7E1f9JPEfFs0fw5Zs11aUYOl1InEe2eeFiJsg1uq2pHODNAY5xU6EAyeHQkuue3Nm4auIruP7n7FQ6sV69F2TGvAdxu_fuj0EtwYU8ZxH754RgUAZbSgXtChUvie8duQI/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1519.jpg)
ПРОДУКТИ:
400 гр.- замразен грах
300гр -ребърца, може и пилешко ,телешко ,свинско
1 -глава лук на ситно
1- морков на шайби
2 -домат на кубчета
50 -60гр.- олио
5-6 скилидки чесън
1ч.л.-червен пипер
няколко зърна -черен пипер
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijwHRNJDRVPOkRnH0Rtm4ttOtezHpu3qy10J4bQ8BmvVOwKK3sMeUvV0jo0MuSHiOjn6B8YPR3QGJgulDtM2cZFp3l-5kBs_tEw0Z5V5RjjLApPNuxNkpvIssunfYQuTd-E3L608LkZH4/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1518.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера слагам олиото и месото да се по задуши.
Прибавям кромида,чесъна ,моркова ,докато се задушат и те.
Слагам граха, веднага червеният пипер и доливам вода да покрие продуктите.
/Ако сме сварили предварително месото добавям бульон вместо вода.Но аз варя всичко заедно и става много вкусно защото другите продукти поемат от месото./
Така варя докато се свари месото на тих огън.
По желание накрая може да сгъстите яхнията с 1лъжица брашно разбито с водица на каша .Слагам по малко в манджата и бъркам докато се сгъсти.
Подправки други не слагам, чесъна дава страхотен аромат на яхнията.
Вие по желание може да добавите при сервиране пресен магданоз.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6U66QBtmfPoEhc0sXWmK8Y9QYTrMeS_gZ3UR3MRI4OmYd2js8dkDTb6AOEktiJ-PiNtHocSe41KxkNKp0_SKXJ1XDDrgKJdbRuu7Ux4MWPsnylc0j7vAvJAA4AfWATTW0O2yZ5AQJ_Ik/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1522.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRZAyParfj2pbqtGCEh7LEHOckbTMHVP8opgvCakuoM7kmwcg7-ZWplvrI6F2Q0mD3uT4EE_6NYQKAcL8Al36A5EHk3f9dOKHOE0rUn_EdNZCRVKM8hCRVFRHMgYXV76YEhD3cyUX7aHk/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+1521.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар