Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 23 ноември 2010 г.
ГОЛЯМ СЕЛСКИ ХЛЯБ -ала зиче
ПРОДУКТИ:
300мл--вода хладка
5с.л -олио
1бр.- яйце
2к.л.-сол
2ч.л.-захар
брашно - 800гр (добавя се ако е необходимо още да не маже под бъркалките)
25гр. суха или 1/2 калъпче - жива МАЯ
ПРИГОТВЯНЕ:
Рецертата както и в машина така и на ръка може да се омеси.
Тестото трябва да е средно меко.
Всичко меся в хлебопекарнята като предварително живата мая я слагам в хладката вода да се разтвори.
Сухата във брашното я разбърквам.
В хлебопекарнята я пускам на бързата програма за да се омеси по бързо без паузи.
Оформям хляба като гледам повърхноста на тестото да е набрашнено много и слагам в тава с домакинска хартия или подмазана тава.
Завивам с кърпа тавата.
Пускам фурната на 50 градуса и слагам тавата вътре докато втаса тестото.
Когато е готово тестото ,махам кърпите и увеличавам фурната на 180 градуса.
Горещо препоръчвам получи се безумно вкусен хляб!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар