Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 4 ноември 2010 г.
КЮФТЕТА С БЯЛ СОС
Необходими продукти за кюфтетата:
500гр. телешка кайма,
1 к.ч.. много добре измит ориз,
чубрица,
1 яйце,
сол,
черен пипер,
ситно нарязан магданоз с дръжките
Горе изброените продукти омесваме много добре, оформяме кръгли кюфтета, които овалваме в брашно.
В по-дълбока тенджера възвираме вода, пускаме морков, парче целина, пащърнак, сол и добавяме готовите набрашнени кюфтета.
Варим до готовност около 20 мин. докато изплуват.
За соса:
80-90 г.- масло,
3-4с.л. -брашно,
4- жълтъка,
400г.-кисело мляко,
лимон,
щипка сол
В тиган запържваме 80-90г. масло, прибавяме 3-4 с.л. брашно и доливаме до необходимата гъстота от бульона, в който са врели кюфтета.
Отделно разбиваме 3-4 жълтъка с 400г. кисело мляко, прибавяме при постоянно разбъркване към брашнения сос.
Накрая подправяме с лимон и лимонова кора.
Ако нямате лимон, сложете половин кафена лъжичка лимонтозу.
Поради липса на телешка кайма в магазина направих кюфтенцата със смес кайма.
Станаха също много хубави.
Също така в бульона където вряха кюфтенцата оставих моркова и го пасирах и с него разредих соса.
Благодаря на Гуинет за страхотната рецепта.
ИСТОЧНИК
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Маме, току що направих кюфтенцата и пръстите си изядохме, само кокалчета ни останаха хихихи...
ОтговорИзтриванеЦелувам те пиленце*)и много те обичам*)
Днес и аз пак ги правя това ни е любима вече рецепта!
ИзтриванеРадвам се че ви е харесала и на вас,пък и за гости е супер.
Много прегръдки от мен.
STRAHOTNA RECEPTA!
ОтговорИзтриванеНаистина е уникална рецептата и много си я харесваме и в къщи!
Изтриване