Последователи

понеделник, 8 ноември 2010 г.

МЕКИЦИ И БАНИЧКИ пържени




Искам да се извиня за снимките ,ей така набързо щракнати защото не можех да одържам напъна за да бъдат излапани на момента.:)))))
Експериментирах със баничките и ви уверявам ,че по вкусни не съм яла.Не са мазни както другите баници.
Месих тестото в машината ,като сложих първо течните продукти содата и останалите ...

ПРОДУКТИ
2 яйца
1 ч.ч. -кисело мляко
1/2 ч.л.- сода
1/2 ч.ч.- хладка вода
1/2 ч.л.- сол
брашно за меко тесто
олио за пържене
сирене
пудра захар за поръсване или мед ,сладко ,мармалад

ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО
Пресявам брашното за да стане пухкаво.
Прибавям разбитите с киселото мляко яйца, содата, водата и солта.
Омесвам меко тесто, което оставям за 15-20 минути завито с кърпи.



ЗА МЕКИЦИТЕ
В тиган наливам олио около един пръст.Когато намалее се долива.
С намаслени ръце разтеглям кръгли мекици, които изпържвам до златисто в сгорещеното олио.
Ръсят се с пудра захар или с мед,сладко, абе кой както иска да си ги хапва.:)





ЗА ПЪРЖЕНИТЕ БАНИЧКИ



Откъсвам от тестото топче колкото киви.
Разточвам кора дебеличка и ръся със сирене.
Прегъвам /захлупвам/ двете страни една върху друга, другите два края само малко се загъва .. така става дълъг правоъгълник.
Леко с точилката пак разточвам да стане по тънка.
Внимаваме много да не я разкъсаме.
Пържа в сгорещено олио.



БАНИЦИТЕ СТАВАТ НЕВЕРОЯТНО ВКУСНИ И БЪРЗО СЕ ПРАВЯТ.ТЕСТОТО МОЖЕ ДА ВИ СТОИ В ХЛАДИЛНИКА И ДА СИ ГО ПОЛЗВАТЕ ПОСТОЯННО.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...