Последователи

неделя, 21 ноември 2010 г.

ГРАХ С РЕБРА


ПРОДУКТИ:

400 гр.- замразен грах
300гр -ребърца, може и пилешко ,телешко ,свинско
1 -глава лук на ситно
1- морков на шайби
2 -домат на кубчета
50 -60гр.- олио
5-6 скилидки чесън
1ч.л.-червен пипер
няколко зърна -черен пипер


ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера слагам олиото и месото да се по задуши.
Прибавям кромида,чесъна ,моркова ,докато се задушат и те.
Слагам граха, веднага червеният пипер и доливам вода да покрие продуктите.
/Ако сме сварили предварително месото добавям бульон вместо вода.Но аз варя всичко заедно и става много вкусно защото другите продукти поемат от месото./
Така варя докато се свари месото на тих огън.
По желание накрая може да сгъстите яхнията с 1лъжица брашно разбито с водица на каша .Слагам по малко в манджата и бъркам докато се сгъсти.
Подправки други не слагам, чесъна дава страхотен аромат на яхнията.
Вие по желание може да добавите при сервиране пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...